3

d

 

p

r

i

n

t

e

n

Je kunt je het zo gek niet bedenken of een 3D printer kan het maken. Door deze moderne techniek kunnen er onderdelen gemaakt worden die op geen andere manier gemaakt kunnen worden. Bij het programmeren van een 3D Printer is relatief weinig werk, verder heb je voor een onderdeel te produceren geen speciale hulpstukken of mallen nodig. Hierdoor is het een stuk goedkoper en makkelijker om enkele stuks of kleine series snel te produceren. 

3D Print Service

Door middel van onze Kosten Calculatie software kunt u binnen 1 minuut de prijs weten wat het kost om een onderdeel te printen. U kunt heel gemakkelijk een .Stl of .Step bestand uploaden. Hierna kunt u een materiaal, kleur en het percentage opvulling kiezen. Dan zal de Prijs gecalculeerd worden. Deze kunt u vervolgens ook direct bestellen.

Reverse Engineering & Ontwerpen

Voor een onderdeel te printen hebben je een 3D Model nodig. Deze modellen kunnen op internet worden gevonden Mocht u nu zelf geen bestand hebben dan kunnen wij deze ook voor u maken. Verder moet wij weten uit welk materiaal dat u het model geprint wilt hebben. Als u dit niet weet dan kunnen wij deze keuze ook voor u maken. Hierbij is het belangrijk dat wij de toepassing weten.

Type printers

Werkwijze

1. Prijs aanvragen

Als je al een model hebt dat je wil laten printen dan kun je deze inladen in onze prijs calculator. Hier kun je de specificaties van je onderdeel kiezen. Hierna zal onze software een de prijs calculeren wat het kost om dit onderdeel te laten maken. 
Als je nog geen model hebt dan kunnen wij deze ook maken. Dit kan ook via onze website. Hierbij verwachten wij een paar foto’s  Voor vragen of advies kan altijd contact met ons opgenomen worden.

2. Bestellen

Als de offerte naar wens is kan deze worden besteld. Het verloop van de betalingen is per order verschillend. Via de website kan de betaling via Ideal voldaan worden, Als de betaling via een Bank overschrijving betaald word dan duurt dit minimaal een dag voordat deze verwerkt is waar het via Ideal direct is.
Bij 3D Printen moet de order eerst betaald worden voordat wij beginnen met printen. Vanaf het moment dat de betaling gedaan zullen wij ook de order in gaan plannen en zal de leverdatum ook definitief worden.

3. Order verloop

Het verloop van de order licht aan de werkzaamheden die moeten gebeuren. Bij de meeste orders zal er eerst een gesprek plaatsvinden voordat wij gaan beginnen waarin wij duidelijk maken hoe en wat wij gaan doen. Hierna kan de Status van de order gevolgd worden via de website.

4. Order status

  • Wacht op betaling, Hierbij hebben wij de betaling nog niet binnen of verwerkt.
  • Betaling verwerkt, U hoeft niks meer te doen. wij gaan aan de slag met uw onderdeel.
  • Bestanden verwerkt, Als wij het de order hebben ingepland en omgezet naar een code om de printer aan te sturen.
  • Onderdeel Gereed, Als de printer klaar is met printen en wij de print hebben ontdaan van support materiaal.
  • Onderdeel verstuurd opgestuurd, Als wij de onderdelen hebben ingepakt en verstuurd. Hier zult u ook een mail ontvangen met een track and trace er in voor het volgen van uw pakketje.  

Nadat de order betaald is zullen wij deze gaan verwerken in onze planning. Als dit gedaan is zult u een definitieve leverdatum krijgen. Deze datum kan vroeger worden mochten er andere orders worden geannuleerd. Als laatste stap zal het het support materiaal verwijderd moeten worden. Dit word door ons gedaan tenzij u dit liever zelf doet.

5. Oplevering

Nadat wij alles gereed hebben zal er een oplevering plaatsvinden. De hoe deze oplevering er uit ziet licht aan de werkzaamheden die gedaan zijn. Als er nog een betaling openstaat zal deze eerst betaald moeten worden voordat wij de bestanden zullen overdragen. De betaling kan voldaan worden via Ideal op de website. Als er toch liever via een bankoverschrijving betaald worden kan dat ook. Op deze manier kan het wel minimaal 1 dag duren voordat de bestanden beschikbaar worden waar het via Ideal direct is.

Nadat de order gereed is zult u daar een email over ontvangen. De geprinte onderdelen kunt u zelf komen halen of wij kunnen deze zelf naar u toesturen. Als het pakket verstuurd hebben zult u van Post NL een track and trace ontvangen met een lever datum.

Doeleinde 3D-printen

Rapid Prototyping

Vaak worden er tijdens het ontwerpen van onderdelen fouten gemaakt. Of denk je achteraf “Dat had nog beter gekund”. Dan baal je daar natuurlijk enorm van. Maar het kost ook vaak een hoop geld en energie om deze fouten te herstellen. Daarom is het een goed idee om deze onderdelen eerst te laten printen. 3D printen is niet alleen snel maar ook goedkoop. Met een plastic prototype kunnen de fouten uit het ontwerp worden gehaald voordat het word geproduceerd. Dit zorgt voor een beter eindproduct

Functionele onderdelen

Wij hebben het allemaal wel eens mee gemaakt een product doet het niet meer omdat er een klein plastic onderdeeltje kapot is. dan kun je natuurlijk een complete nieuwe machine komen. Maar soms kan dit ook in de honderden euro’s lopen. Dan is 3D printen een hele goede oplossing. Op deze manier kun je het onderdeel na laten maken voor een fractie van de prijs. Doormiddel van onze 3D Scanner kunnen wij heel gemakkelijk een model Maken van het onderdeel en het hierna direct in huis printen.

Wil je een ontwerp laten maken?

Neem gerust contact met ons op.